Anjung ABUAIMAN

IKAN BAKAR MALIM

Posted on: December 8, 2009

  1. Ikan Bakar Malim, satu lagi jenama restoran yang unggul di Melaka. Dengan motto “Pasti Tinggal Tulang”, menyajikan bukan sahaja ikan bakar tetapi hidangan-hidangan yanglain.
  2. Yang menarik di sini ialah “ikan bakar”. Ikannya tidaklah dibakar dengan arang macam di Sim-Sim di Sandakan tetapi dibakar diatas kuali besar berlapikkan daun pisang macam di Pasar malam dekat pejabat Pos Sandakan.
  3. Ikan semuanya sama rasa dari Perlis hinggalah ke Sabah. Cuma di sini, kuahnya amat berbeza. Kuah kicap campuran limau yang cukup istimewa. Sekali terkena, memang akan datang lagi.
  4. Isteriku yang sedang mengandung anak ke-4, menjadikan restoran ini sebagai pilihan utama.
  5. Terdapat 2 cawangan iaitu satu di Malim di tepian laluan utama ke Bandaraya Melaka melalui tol Simpang Ampat dan satu lagi yang baru dibuka, di Melaka International Trade Centre (MITC)

About these ads

5 Responses to "IKAN BAKAR MALIM"

Layanan kat ikan bakar malim macam sial,tukang tebar roti berlagak macam best2 jer,kalau ikutkan hati dah makan penumbooook aku.Aku bukannya nak ngutuk,harap tauke kedai dapat sound pekerja tu sikit.Sekarang aku x makan lagi kat situ dan kawan2 aku kalau nak ngeteh aku x galakkan ke situ.Kawan2 luar Melaka pun aku x galakkan.

Semoga tuhanakan memberi pengajaran kepada orang yg sombong dan berlagak mcm si bedebah penebar roti yg
itu.

opsss terlupa,lokasi ikan bakar malim yg ada mamat penebar roti yg macam sial tu ada kat Taman Tasik Utama,kat Cheng o.k kot.

Bad food and pricey. Not worth it. The grill fish is not fresh. There is only one type of sauce. The sotong is prepared with too much batter.

PLEASE AVOID THIS PLACE. You will be disappointed if you still want to try.

terbaeeeeeekkkkkk… dah beberapa kali makan tengahari kat sini… memang MARVELOURS…….

Yg kt jalan tun teja tu best… stakat nie… hoho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

TAKWIM HIJRAH

HARGA EMAS

To get the gold price, please enable Javascript.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: