Anjung ABUAIMAN

PROGRAM TAHUNAN BERBUKA PUASA

Posted on: September 26, 2008

Saban tahun, apabila penghujung Ramadhan…majlis berbuka puasa kami akan adakan bagi mrapatkan ukhuwwah di kalangan rakan-rakan pensyarah Sekolah Sains Sosial. Teringat sejarah bagaimana bermulanya program ini bermula. Idea ini dicetuskan oleh Sdr. Ramli Dollah dan Cik Jaliha (kini telah begelar puan).  Tahun pertama hanya dianggotai oleh teman-teman rapat iaitu Saffie, Kee Sabariah, Rizal Zamani. Tahun kedua bertambah dengah kehadiran Sdr. Syaharuddin, Isteri Rizal dan Pn. jurry. Tahun ini ahli kami meningkat dengan penambahan Dr. Tahir, suami Pn. Jurry dan Mahadirin (suami kee Sabariah)…Diharapkan tahun hadapan akan ada pertambahan ahli apabila sdr. Saffie akan menamatkan zaman bujangnya.

Diharapkan pertemuan tahunan yang menjadikan Hotel Promenade sebagai destinasi berbuka pusa akan berterusan walaupun mungkin ada yang tidak dapat menghadirikan diri. Yang penting program sebegini adalah penting bagi mengeratkan ikatan Ukhuwwah dikalangan kami. Ini kerana sambil berbuka puasa pelbagai cerita yang dikongsi yang mungkin tidak didengar dalam pertemuan-pertemuan biasa.

Bagi mereka yang tidak hadir, kami sentiasa mengiangati kalian…Buat Sdr. Ramli Dollah yang kini berada di UK, teruskan perjuangan sehingga selesai. Buat Pn. Jaliha, banyak-banyaklah makan kurma kerana kurma itu baik untuk anak yang dikandung dan menjadikan anak yang bakal lahir nanti seorang yang penyabar.

2 Responses to "PROGRAM TAHUNAN BERBUKA PUASA"

Semoga acara ini dapat diteruskan dari masa ke semasa dengan pertambahan ahli. Masa ini lah kita dapat bertemu dan berborak mesra sesama rakan sekerja dan keluarga.Syabas kepada Rizal, pengurus program berbuka puasa pada tahun ini.

AKU PUN HARAP ACARA INI DAPAT DITERUSKAN DEMI PERSAHABATAN…RAMLI JANGAN PULA NANGIS TENGOK GAMBAR KAMI…KAMI SUDAH MAKANUNTUK KAMU…HUUHU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

TAKWIM HIJRAH

HARGA EMAS

To get the gold price, please enable Javascript.

%d bloggers like this: