Anjung ABUAIMAN

FIELDWORK TAWAU DIWARNAI JEMPUTAN MAKAN

Posted on: January 28, 2009

Itulah adat orang Tawau. Pantang dengar kawan-kawan anak mereka datang ke tempat mereka, mesti dijemput untuk bertandang ke rumah.  Hampir semua masa kosong kami memenuhi jemputan orang-orang tawau yang begitu gembira dengan kedatangan kami. Tandangan bukan sekadar tandangan.  Tandangan yang menyimpan seribu kenangan dengan makan ala kenduri besar

1. Makan Tengahari di rumah SURIYANAH LAUDE di Batu 4 Tawau

jamusu1

jamusu2

2. Jamuan Gad0-Gado waktu malam di rumah MUHD DIDI FIRMANSYAH SARIPUDIN di Pasir Putih

jamudidi1

jamudidi2

3. Makan Tengahari di rumah MASITA TOTO di Kongsi 10

jamumas11

jamumas21

21 Responses to "FIELDWORK TAWAU DIWARNAI JEMPUTAN MAKAN"

wahhh best ye….
papun saya nak ucap ribuan terima kasih tuk ketiga- tiga insan di atas ( dd,mashita, suriyana) kerna banyak membantu dalam pengurusan flwork kali ini..terima kasih banyak-banyak..

seronok g tawau,,,,1time rase cam tak best tapi rupe-rupenya best glr….tq en nordin sb en la lectr yang paling sporting & best………….kenangan nie la yang paling indah dalm hidup sy,,,,thz jgk pd dd,su n maz coz sajikan makann yang best,,,,,,luv u all,,,,,,,,

salam..
kata org x knl maka x cinta…
dulu, En nordin nie pd pdgn sya adlh seorg yg tegas dan serius always….
tp rupa2nya pdgn sy meleset sama sekali….
en nordin nie rupanya sporting sgt2……
hehehe…buktinya, beliau dan Dr sama2 menghadiri jemputan makan ke rumah kami (dd, sue n sy) dgn hati yg lpg……x sgka mrk sudi dtg ke teratak sy yg x seberapa trsbt,,,,
lg satu, masa kat TAMAN BUKIT TAWAU…..lwk dan gurauan beliau memenuhi ruang tmpt BBQ kami….x sgka pndi gak beliau wat lawak erk…2 lah en nordin …
pas 2, kngn mandi manda beramai-ramai kat sungai taman bukit tawau mencipta kngan untuk selamanya…tak kira tahun 2 or 3 ,
kngan trus tercipta dalam kerja lapangan ke tawau baru-baru nie…
thanks a lot to all person……..syg korg semua….thanks En………..

waduhhh…….
best jgklah prg tawau ni…tapi part yg paling best ialah dapat makan pree di rumah member2 (su, mas and dd).
en nordin gan dr tahir pun ok jgk…spoting orngnya. harap2 kalau ada fieldwork, macam ni jgk lah keadaannya.. best.

saya pun terima kasih kerana kawan2 sanggup ke rumah yang jelek itu..harap2 masa depan nanti kita akan ke tawau..masih banyak misteri di tawau belum dirasai sepenuhnya…masalah tu nama penuh diketahui…len benar rasanya

Hadeiiii… Jealous nye…😦

wah…..bestnya kamu pg kampung halamanku ndak mengajak2 ya……..
baru kamu tau tawaukan macam mana…….nasi bambong tula menjadi gerai pilihanku bersama-sama kwn2 sekolah menengah dulu2. lau ari sabtu n ahad lagila meriah nasi bambong tu dipenuhi student. besalakan masih student so makan ctu jak yg mampu. tap ok apa nasi bambong kenyang jg n murahla…
Tq suriyanah,mas & dd coz berjy mpromote hometown kita.
TP SATU JAK YG NDK STJ COZ ndak megjak makan free drumah kamu…

tula kamu semua pandang sblh mata jak. skrg baru kamu tau en.nordin tu yg sbnarkan. kmi ni senior2 dah lama tau. lagi syok lau kamu pg rumah en. nordin time rayaka. confirm kenyang berabis kamu. sampai mau muntah2 tu. paling best ada lagi buras di import dr kg.halamn en.nordin di kunak. siap dsuruh tapau lagi tu…kamu apa lagi tapau la. lauk2 plak maskn isterinya memang powerla. so, makanan mix la bugis+semenanjung. jadi jgn lupa berkunjungla ke rumah en.nordin pada masa dpn. tp awas jgn terpergkp ngn banjir sdh…ha….

Assalamualaikum..
Tima kasi la sy ucpkn buat En.Nordin, Dr. Tahir n kwn2 krn sudi berknjung k umh.
Buat rkn2 yg tk smpat ana jmput, rumh sy sntiasa terbuka utk anda.Tp gtau dlu ek, ble msa siap2..
Jgan mara ye, ana tk jmput. pada aslnya kmi but kajian je, tah sampai wt kaji umh plak.hehehe..Buat masita jgn sedi2 mak takda sama time 2. Len X kmi dtg lg nk rsa mskan mak.Buat DD, jgn mkn bnyk sngt, bhya untk prut tauuu…

INILAH FIELDWORK YG PALING BEST SY PERNAH IKUT.
EN.NODIN N DR.TAHIR MEMANG BEST GILEEEEE….

em…nanti kami datang ramai2 baru tauuu…..

kenyang woh…
murah rezeki d tawau….
alhamdulillah..
anyway..
thanks r kt suriana, mas n didi…

Salam sejahtera kepada smua,

Makanan sangat enak hingga saya tak sampai hati nak berhenti skali tau………
tapi kena kontrol, bagi org pun mkn.

ARAMAITI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

chengera………… kamu..
kamu endek2…makan.jak…atcuengggggggggggggg…….

aku mo makan d tmpat c mas ngan tmpat c sur lagi……

askm,
blh tahan taw mkn d twu,
makin boroi la prut aq nie,hehehe

aku mo makan tmpat c didi gak…huhuhuhu..didi…zku mo mkan kero[ok tu lagi ..rangup..bah…

makan free je tau..
wat kerja malas…
tp kalau dapat makan free selalu ok jak…

apa bah..p bandar tawau lagi best/./..makan d gerai tu..aku order 3 mangkuk sop ayam..huh…..
\siap ada orang tackle aku lagi.ahaks…………………………………
tapai kan ,..d tawau ni kan…aku perasan..nda ramai anak muda,,.d bandar dia..orang tua jak ramai…ermmmm
mana p anak2 muda….

panas lagi tu..gara2 p tawau lah aku jadi hitam……

lupa pulak coz terlalu kenyang r2….hehe.wat mas , sur n didi…thanks coz menjemput kami yang tak reti kenyang dengan makanan ne…apa2pun makanan tawau rasa mo oerder lagi di cp….thanks guz…

Rindu korang sumaaaaaaaaa….(T_T) huhuhuhuhuhuu….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

TAKWIM HIJRAH

HARGA EMAS

To get the gold price, please enable Javascript.

%d bloggers like this: