Anjung ABUAIMAN

SEBENARNYA SIAPA YANG TIDAK MEMAKLUMKAN ??

Posted on: November 6, 2009

  1. Satu lagi empangan bakal dibina di Kota Belud bagi tujuan bekalan air untuk pengairan padi dan penjanaan kuasa hidro untuk penduduk sekitar.
  2. Kita tahu, empangan ini penting kerana Kota Belud sudah diisytiharkan sebagai “rice bowl” Sabah dalam usaha mengurangkan kemasukan beras luar.
  3. Hari ini, keluar berita  bahawa orang kampung terlibat telah mengejar-usir firma perunding kerana ingin menjalankan kerja-kerja awal bagi menjalankan kajian di kawasan tersebut.
  4. Persoalannya, kenapa projek-projek penting ini tidak pernah dijelaskan kepada rakyat. Seperti yang sudah saya katakan pada tulisan lepas, rangcangan pembinaan empangan di Sg. Wariu, sudah diputuskan pada tahun 1994 lagi.
  5. Cuma saya pelik, apabila wakil rakyat di kawasan yang terlibat mengatakan firma perunding sepatutnya menaklimat mereka terlebih dahulu. Persoalan ialah adakah pihak DO tidak maklum mengenai perkara ini. Atau sudah dimaklumkan tetapi lupa untuk memaklumkan dengan rakyat. Kalau sudah maklum, kenapakan pihak DO lupa memaklumkan kepada wakil rakyat. Ataupu wakil rakyat sudah tahu tetapi terlupa untuk menjelaskan kepada rakyat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

TAKWIM HIJRAH

HARGA EMAS

To get the gold price, please enable Javascript.

%d bloggers like this: