Anjung ABUAIMAN

BANJIR LAGI: MANA JANJIMU

Posted on: January 18, 2010

  1. Saya tertanya-tanya bila hendak selesai masalah ini. Sudah terlalu lama. Sudah berapa orang ADUN yang jadi wakil tapi masih tidak selesai.
  2. Seingat saya, pada tahun lepas En. Jumat, Ketua UMNO Sepangar membuat janji yang diterbitkan dalan DailyExpress bahawa masalah ini akan diselesaikan tahun ini.Entahlah mungkin dia lupa. Kalau dia lupa harap dia ingat janji ini
  3. Hanya kalau benar ingi diselesaikan, jangan hanya hantar backhoe untuk korek sedimen dalan parit. Tiada gunanya sebab kontraktor hanya korek dan letak di tebing. Apabila hujan turun, sediment itu akan masuk balik dalam sungai. Orang kedah kata ” Pi Mai, Pi Mai, Tang Tu”
  4. Kalau yang berjanji mahu tahu apa masalah di lokasi tersebut ialah parit tersumbat.  Air keliru mahu keluar ke mana. Oleh kerana air keliru, maka ia “duduk termenung” selama 4 – 5 jam di simpang masuk Taman Sepangar.
  5. Kalau jalan keluar air dapat diatasi, tidak perlu hantar backhoe untuk korek sedimen. Banyak duit rakyat akan dapat dijimatkan.
  6. Kalau tidak percaya, turun sendiri semasa banjir. Kalau mahu tahu bila berlaku banjir, tunggu hujan lebat sekitar 1 – 2 jam, confirm banjir.

1 Response to "BANJIR LAGI: MANA JANJIMU"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

TAKWIM HIJRAH

HARGA EMAS

To get the gold price, please enable Javascript.

%d bloggers like this: